De ce … flori?! De ce … pentru suflet?!

Din milă.

În urmă cu nouă ani, am început să o ajut pe sora mea, la florărie ….. așa a început totul! Inițial veneam doar la sărbători, sau când aveam timp liber, dar, fără să îmi dau seama, am ajuns să lucrez printre flori în adevăratul sens al cuvântului!

Atunci când o plantă își pierdea florile, însă nu era veștedă complet, îmi era atât de milă să o arunc încât o luam acasă….astfel că de la două plante, am ajuns să am balconul plin!

Și nici nu m-aș fi gândit că aceste plante inofensive te pot învăța o lecție, general valabilă, anume aceea de a oferi fără să aștepți nimic în schimb și vei primi atunci când ai nevoie! Așa cum acea plantă își revine după îngrijirile oferite de tine și te răsplătește cu cele mai frumoase flori, tot la fel binele făcut se va întoarce la tine mai înfloritor și în momentul propice!

Da, exact, de aici și expresia „flori pentru suflet”! Pentru că ele îți mângâie sufletul prin emoțiile pe care le transmit, fie că le primești, că ți le cumperi singur sau, pur și simplu, că le admiri în natură!

Dacă nu îți plac florile, dar totuși ai ajuns să citești acest mic articol, să fii convins că încă nu ai găsit-o pe cea care „trebuie”, pe cea potrivită sufletului tău!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest